Om koret

Trollekoret på jubilæumsrejse maj 2019

Trollekoret blev stiftet i 1999.

Det hele startede i december 1998 med en annonce i avisen:

Kom og lær at synge 2 sange til Jul. 500 kr. (hvis i kan synge i forvejen er det gratis)
Underskrevet af Aksel Skjoldan

Flere mødte op, bl.a Maj-Britt Mikkelsen fra Gershøj. Ved en hurtig gennemgang af evnerne som sanger blev konklusionen ”du skal jo synge i et kor”.  Maj-Britt opfordrede Aksel til at starte et rytmisk kor under det daværende Bramsnæs aftenskole, hvilket Aksel hurtigt fik etableret.

Jan 1999 starter Bramsnæs Rytmiske Kor, og 6 af de korsangere som mødte op dengang er stadig med i koret.

I nullerne blev koret ledet af forskellige korledere med Bodil Ørberg som den gennemgående leder.

I 2013 var koret på max 12-15 personer og vi var uden korleder, da det er svært at finde korleder til et rytmisk kor. I flere perioder har kormedlemmerne mødtes uden at synge for at opretholde koret som et sammenhængende kor.

Koret havde året forinden skiftet koret navn til Trollekoret, for at få et lidt lettere navn, så vi kunne ”komme der ud af”, men det lykkedes ikke pga. manglende korleder.

I 2014 var der igen kommet lidt tilgang, så koret var nået op på 24 personer, men korlederen, der var kommet som vikar, kunne ikke fortsætte efter jul.

I efteråret blev den daværende korledelse derfor enige om at stoppe koret ved udgangen af 2014, da vi stadig ikke kunne finde en fast korleder. Men i december kommer vi i kontakt med Ulrich Spahn Klausen fra Sønderby. Ulrich ramte lige nøjagtig ind i den kor ånd der skal være i et rytmisk kor, og det har været et fantastisk samarbejde. Det bevises også ved, at koret ved udgangen af 2017 er vokset til 44 kormedlemmer.

Siden starten af 2018 har vi derfor været i den situation, at korledelsen har måttet begrænse tilgangen til koret. Vi har en venteliste og lukker nye ind, hvis der er afgang i koret.

Coronaepidemien standsede også Trollekorets aktiviteter i foråret 2020 og hele sæson 2020-21.

Fra efteråret 2021 har vi kunnet genoptage korets aktiviteter i sædvanligt omfang. Vi er desuden rykket til nye lokaler på Sofiehøj Friskole, hvor pladsen er væsentligt bedre end i de gamle snævre rammer på Kirke-Hyllinge skole.

Efter 8 år som leder af Trollekoret har Ulrich valgt at stoppe med udgangen af februar 2023. Heldigvis har det været muligt at finde en kvalificeret afløser, og fra marts 2023 har Peter Salwin overtaget ledelsen af Trollekoret.